Filmski festival

Pravila

Lipanj

     NEDJELJA      PONEDJELJAK     UTORAK            SRIJEDA          ČETVRTAK           PETAK              SUBOTA      

Srdačno ste pozvani biti dio međunarodnog filmskog festivala Legrad WorldFest (LWF)! Ovo je festival nezavisnih filmskih i video produkcija koji če se održavati jedanput godišnje u Hrvatskoj, točnije u lijepom mjestu Legradu, na ušću Mure u Dravu koju mnogi, s pravom nazivaju Hrvatska amazona. 


Osobno ćemo vas obavijestiti o rezultatima povjerenstva koje će dobiti vaš film. Vizija Legrad WorldFesta je: Prepoznati i nagraditi kreativnu izvrsnost u filmu i videu, potvrditi i ukazati na osobne kvalitete i originalnost filmskog izričaja te promicati kulturni turizam grada Legrada, Podravine i Međimurja. Festival je pokretač novih odnosa u svijetu kulture.


Na festival možete prijaviti kratke, dugometražne i dokumentarne filmove te glazbene spotove i TV reklame. Studenti se mogu natjecati u svim kategorijama. Tijekom festivala prikazat ćemo najbolje, odabirući nove strane i Hrvatske nezavisne filmove koji doista zaslužuju predstavljanje na Legrad WorldFestu. Na taj način možemo se koncentrirati na filmove i njihove autore i omogućiti našoj vjernoj publici priliku da pogleda baš svaki film!


Legrad WorldFest osnovan je od strane Hrvatskog filmskog instituta, 18 travnja 2024 godine u Houston, SAD / Legrad, Hrvatska. Legrad WorldFest utemeljio je američko-hrvatski redatelj i producent Nikola Knez koji je nagrađen s više od 70 nagrada u Sjedinjenim Američkim Državama za kreativnu izvrsnost u filmskoj produkciji kao redatelj, pisac scenarija i producent.


U sklopu samoga LWF-a organizirat će se i škola Filmske kulture s relevantnim predavačima od 2025 godine. 


Svoje filmove možete prijaviti on line preko Vimeo, YouTube te ostalih raspoloživih sustava. Isto tako primamo fizički DVD, BR, bilo koji disk i DCP za ocjenjivanje i za kino projekcije. Filmove možete prijaviti isključivo putem online prijavnice koja se nalazi na našem webu. Strani filmovi moraju biti titlovani na engleskom jeziku.


Svi filmaši razumiju i prihvaćaju da, ako je njihov film prihvaćen za predstavljanje i prikazivanje na filmskom festivalu, daju puno i neograničeno dopuštenje Legrad WorldFestu (LWF) i Hrvatskom Filmskom Institutu (HFI) da prikazuje film/video u terminima po izboru festivala i da naplaćuje ulaznicu čija naknada za prezentaciju ostaje u vlasništvu HFI-a. Svi poslani filmovi/videa neće se vračati vlasnicima. Legrad WorldFest prikazuje samo nagrađene  filmove na festivalu. 

Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Za projiciranje selektiranih radova festival neće isplaćivati nikakve naknade ni autorima ni producentima. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala. Organizator zadržava pravo prikazivanja cijelog filma na vlastitim retrospektivama. Redatelji i producenti razumiju i prihvaćaju da ne sudjeluju u primanju bilo kakvih sredstava od prihoda kino blagajni koje festival u potpunosti zadržava za pokrivanje ukupnih troškova festivalske prezentacije. Za zapisnik treba napomenuti da prihodi od blagajni nikada u potpunosti ne pokrivaju stvarne troškove predstavljanja programa dugometražnih i kratkih filmova. Ovaj filmski festival je neprofitna organizacija.


Legalni i pravni termini: Redatelji i producenti filma oslobađaju Legrad WorldFest (LWF) i Hrvatski Filmski Institut (HFI) bilo kakve odgovornosti za štetu ili uništenje prijavljenog DVD/BluRay/Jump Drive/DCP-a. Filmski redatelj razumije da će prijavljeni DVD ili BluRay biti zadržan u sigurnom objektu od strane festivala, te će se poduzeti svi napori da se zaštiti i kontrolira gledanje / širenje ili kopiranje pojedine produkcije. Festival i HFI ne preuzimaju nikakvu odgovornost za krađu, kršenje autorskih prava ili piratstvo umjetničkog filmskog djela.


Redatelj prihvaća i razumije da će festival učiniti sve što je u njegovoj moći da film/video predstavi na najbolji mogući način, ali festival i HFI nije odgovoran za bilo kakve kvarove tijekom prezentacije produkcije na festivalskoj projekciji. Koristimo profesionalne Sony & Pioneer BluRay/DVD međunarodne sustave za reprodukciju, sve formate, sve regije, uključujući Regiju 0. Svi unosi se pažljivo provjeravaju prije javnog prikazivanja kako bismo bili sigurni da BluRay/DVD radi prema industrijskim standardima. Festival i HFI ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve tehničke poteškoće u prezentaciji pojedinog filma/videa na samom događaju.


Legrad WorldFest (LWF) i Hrvatski Filmski Institut (HFI) zadržavaju potpuno pravo izmjene datuma i vremena programa te eventualnog neprikazivanja filmskog/video zapisa, unatoč tome što je odabran za prikazivanje. Redatelj će nastojati predstaviti Festivalu novi i unaprijed provjereni BluRay/DVD/Thumb Drive ili DCP za stvarnu prezentaciju filma/videa na festivalu. Možete poslati samo jedan DVD/BluRay za više kategorija. Možete kombinirati višestruke TV reklame na jednom DVD-u, sa pauzama od 5 sekundi. Provjerite jesu li njihovi naslovi i redoslijed točni na DVD-u.


© 2007 - 2024 iFilms LLC, Texas, SAD. Sva prava pridržana  © 2015 Hrvatski Filmski Institut  © 2023 Legrad WorldFest-međunarodni filmski festival  © 2005 21st Century Society for Children’s Rights & Education su registrirani zaštitni znaci tvrtke iFilms LLC u Sjedinjenim Američkim Državama, Hrvatskoj i/ili drugim državama. Zaštitni znakovi su vlasništvo njihovih vlasnika. Ovo web mjesto i njegov sadržaj podliježu međunarodnim zakonima o autorskim pravima. Slike, tekstovi, filmske datoteke ne smiju se distribuirati trećim stranama ili koristiti drugdje bez dopuštenja iFilms LLC, Texas ©.